Facebook можа абнаўляць меню і інтэрфейсы злева і направа, але гэта дакладна не азначае, што яны палягчаюць іх выкарыстанне ў працэсе. Няправільны дызайн меню і смутная тэрміналогія ў многіх выпадках значна ўскладняе ўнясенне змяненняў (альбо адмяніць гэтыя змены). Чытайце далей, калі мы дапамагаем чытачу ажывіць свае навіны, вярнуўшы раней схаваных сяброў на першы план.

Дарагі Geek, як гэта, гэта не так шмат праблем са смерцю альбо смерцю, але, безумоўна, гэта вельмі непрыемна. У мінулым годзе, калі шмат маіх сяброў у Фэйсбуку пастаянна размяшчалі гарачыя палітычныя матэрыялы, я ў маім канале шмат разоў правярала запісы "Я не хачу бачыць гэтага" і "Адкласці". Усё сказанае і зробленае я "прыглушыў", альбо як заўгодна, назавеш яго вялікай колькасцю людзей. Заднім чыслом я мог бы быць крыху паспешлівы з конусам маўчання, і цяпер мне хочацца ажывіць старыя навіны. Адзіная праблема ... я не магу зразумець, як гэта зрабіць. Я праглядзеў кожнае меню і падменю, і не знайшоў спіс людзей, якіх я адключыў. Я знайшоў спіс людзей, якіх я заблакаваў (у якіх няма запісаў), так што гэта зусім бескарысна. Што я раблю? Вядома, павінен быць спіс, на які я магу паглядзець, праўда? Facebook расчараваны

На самай справе ёсць спіс. Вы не павінны адчуваць сябе дрэнна, калі не знайшлі гэты спіс, таму што ён схаваны ў самым недарэчным месцы, у якім мы на 99 адсоткаў упэўнены, што сярэдняе выкарыстанне ніколі не выпадкова натыкнецца на яго. Пры ўваходзе ў свой уліковы запіс Facebook на кампутары (а не на мабільным прыладзе) перайдзіце да вашай навіны. Паглядзіце спіс запісаў у крайнім левым меню (менавіта там вы бачыце рэчы, як "Стужка навін" і "Паведамленні" прама пад фатаграфіяй вашага профілю.

Калі вы навядзіце мыш прама злева ад спасылкі "Стужка навін", з'явіцца малюсенькая шасцярні:

Націсніце на гэту шасцярэньку, і з яе усплыве невялічкае поле "Рэдагаваць налады". Націсніце "Рэдагаваць налады", і вы перайдзіце ў поле "Рэдагаваць налады канала навін" так:

Там галоўны спіс усіх людзей, ад якіх вы не прыглядаліся і схавалі паведамленні. Вы можаце проста націснуць кнопку "х" побач з іх імем, каб выдаліць іх са схаванага спісу, а затым націснуць кнопку "захаваць". Альтэрнатыўны спосаб дасягнуць той жа мэты (але куды больш стомны, калі вам трэба зрабіць гэта для некалькіх чалавек) - наведаць старонку профільнай старонкі ў Facebook. У правым ніжнім куце фотаздымка кожнага чалавека ёсць кнопка "Сачыць / пераходзіць", якую можна пераключыць.

У вас ёсць надзённыя тэхнічныя пытанні? Адпраўце нам электроннае паведамленне на [email protected] і мы зробім усё магчымае, каб адказаць на яго.